PRZEPISY KULINARNE

Polecamy różne przepisy kulinarne


You are not connected. Please login or register

Fasolka po bretońsku

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1 Fasolka po bretońsku on Czw Paź 12, 2017 12:09 am


Składniki

   czerwona fasola konserwowa – 420 g
   wędzony boczek w kawałku – 200 g
   kiełbasa – 200 g
   cebula – 1 szt.
   czosnek – 3 ząbki
   krojone pomidory – 400 g
   koncentrat pomidorowy – 2 łyżeczki
   ziele angielskie – 3-4 szt.
   liść laurowy – 2 szt.
   suszony majeranek – 2 łyżeczki
   sól
   pieprz



Krok 1: Kroimy boczek i kiełbasę

Z boczku odcinamy skórę, resztę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek.
Krok 2: Dodajemy fasolę

Fasolę osączamy i dodajemy do garnka. Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3: Doprawiamy danie

Dodajemy pomidory i koncentrat. Danie doprawiamy majerankiem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz solą i pieprzem. Dusimy około 15 minut na wolnym ogniu.

Zobacz profil autora

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach